Onder begeleiding van onze docenten stellen onze studenten van de koksopleiding wekelijks een afwisselend 4-gangen diner en 3-gangen lunch samen. De studenten denken samen na over de invulling en samenstelling van het menu, inkoop van de ingrediënten en bereiden uiteraard met menu. Tijdens uw verblijf in ons knusse lesrestaurant zullen de gastheren en gastvrouwen van onze hospitality opleidingen hun best doen u te laten genieten in een ontspannen sfeer. Benieuwd? Reserveer snel en ervaar Chapeau in Almere Buiten!
Over Chapeau
Geniet in ons moderne en sfeervolle lesrestaurant Chapeau van een heerlijk diner bereid en geserveerd door studenten van MBO College Almere.
Onze opleidingen


Onze koks volgen de opleidingen
Kok: Heb jij een passie voor koken? En vind je het leuk om gasten te verrassen met vernieuwende gerechten? Bekijk onze koksopleiding.
Zelfstandig Werkend Kok: Als zelfstandig werkend kok kun jij een keuken van A tot Z runnen en geef je leiding aan de andere koks.
Gespecialiseerd Kok: Wil jij later koken op hoog niveau? In samenwerking met oa. chef-koks Jeroen Romanesko (Romanesko Group), Lars Bertelsen (Restaurant Bakboord) en Rick Hausiel (Restaurant Baut-Oost) bieden we de opleiding Gespecialiseerd kok aan.
Onze gastheren en gastvrouwen volgen de opleidingen
Horeca & Hospitality Medewerker: Als Horeca & Hospitality Medewerker (niveau 2) zorg jij ervoor dat gasten zich welkom, thuis en op hun gemak voelen. Je neemt bestellingen op- en aan, maakt bestellingen klaar, serveert en organiseert/verzorgt evenementen.
(Voorheen: Gastheer-/vrouw, niveau 2)
Horeca & Hospitality Management: Houd jij van actie, gezelligheid en werken met mensen en neem je graag het voortouw? Dankzij een unieke samenwerking tussen MBO College Almere en MBO College Poort bieden wij jou een niveau 3-4 opleiding Horeca & Hospitality Management aan en leer jij hoe je met jouw team zorgt voor een ideale gastbeleving. Je focus ligt op het coördineren van de hospitality (niveau 3) en/of het aansturen van medewerkers aan als meewerkend leidinggevende (niveau 4).
(Voorheen: Zelfstandig werkend Gastheer-/vrouw, niveau 3 en Horeca Ondernemer/Manager, niveau 4)

